top of page
  • Writer's pictureSUMI | Suzuki Music Institute

Entrevista a l'Oriol Saña

Ja fa diversos cursos que tenim la sort de comptar amb la visita de l'Oriol Saña a SUMI. Aquest curs va venir el dissabte 13 de novembre per ensenyar-nos noves tècniques i poder utilitzar el nostre instrument com si fos un instrument de percussió, però sobretot a perdre la por a improvisar seguint unes poques instruccions. Podem triar una escala, recordar que hem de fer silencis entre els nostres motius/frases, explorar ritmes diferents, comunicar-nos amb els companys amb qui estem tocant musicalment i amb la mirada, escoltar les propostes estilístiques que m'arriben i poder contestar i aportar el meu punt de vista.


No us recorda tot això a les habilitats que posem en pràctica quan tenim una bona conversa amb un amic? Doncs entre amics i amigues vam passar el dia i aquestes són algunes de les preguntes que els nostres Sumis tenien curiositat per saber la respota de l'Oriol.


Sara: Quan vas començar a tocar el violí?

Oriol: Vaig començar a l'edat de set anys.


Jan: On vas aprendre a tocar el violí?,

Oriol: Vaig començar al conservatori de Granollers, després al conservatori de Terrassa, al Berklee College of Music i a la UAB (Universitat Autònoma de Barcelona).


Mar: Per què et va interessar tocar el violí?

Oriol: El tocava el meu avi i a partir d'aquí em va agradar molt.


Pau: Per què vas començar a tocar violí modern?

Oriol: Perquè de molt petit em van començar a interessar altres estils, que a més tocaven amics meus amb instruments elèctrics i des de llavors ja no he parat.


Miqui: Per què has volgut ser un violinista professional?

Oriol: Perquè va arribar un punt que era la feina que més m'agradava i amb la qual millor m'ho passava.


Iago: Què t'agrada més, tocar el violí clàssic o l'elèctric? Per què?

Oriol: M'agraden els dos, els toco segons l'estil i el moment que veig que poden quedar millor amb la música que estic fent en aquell moment.


Elena: Com és que toques el piano tan bé si ets violinista?

Oriol: El piano el toco només una miqueta :)), és important per a mi tocar un instrument harmònic a part del violí perquè m'ajuda a entendre millor l'harmonia i em facilita a l'hora d'improvisar, també m'agrada molt la guitarra elèctrica i la mandolina.


Roc: Quin és el teu compositor favorit?

Oriol: En tinc molts, però si hagués de destacar algun, serien varis: Corelli, Poulenc, Coltran, Miles Davis entre d'altres.


Núria: Quina és la peça més difícil que has tocat?

Oriol: El concert de Txaikovski, de fet encara l'estic estudiant.


Tom: Toques en algun grup?

Oriol: Si toco en alguns grups, amb el meu Quartet, amb la Django Orchestra, i amb altres projectes on em conviden.


Arianna: Quan improvises, tens la frase pensada? Vas per patrons?

Oriol: Intento interioritzar les frases i patrons per poder-les tocar quan improviso, no tinc mai la frase pensada... així és més sorpresa :))I si et vas perdre el vídeo resum d'aquesta masterclass, aquí tens unes imatges inoblidables!


Comentarios


bottom of page