top of page
  • Writer's pictureSUMI | Suzuki Music Institute

Creant el nostre kit de pràctica reciclat

Recentment vam publicar un post amb materials per aconseguir pràctiques més divertides i per tant més efectives. Ara crearem la nostra versió ecològica i reciclada per demostrar que no importa on siguem perquè sempre estem envoltats d'elements que ens poden ajudar. Creativitat al poder!


  1. Monedes: serveixen per a posar-les a sota els peus, si es queden amagades vol dir que tenim els peus ben col·locats. També ens poden servir per posar a sobre de la mà de l'arc dels violinistes, o per comptar repeticions. Les monedes petites poden ser una repetició i les més grans tres.

  2. Pasta: jugar amb macarrons és el millor! ens van genial per comptar repeticions. Si tenim dos recipients podem posar en un els macarrons de les repeticions bones i en l'altre el de les repeticions millorables o ritmes en una corda o en una altra.

  3. Tubs de WC: els tubs de cartó són fantàstics per a practicar el moviment de l'arc, el col·loquem a sobre l'espatlla, l'arc per dins i a practicar el ritme de la cançó mentre la cantem.

  4. Culleres de fusta: genials per practicar els ritmes Twinkle, el ritme d'una peça, portar la pulsació mentre cantem les notes d'una altra...

  5. Post-it: apunta en cada un d'ells les coses que cal practicar, enganxa'ls en diferents parts de l'habitació i cada vegada que en trobem un, ens parem i fem el que posa abans de desenganxar-lo. També podem dibuixar alguna cosa divertida i enganxar-lo a l'altura dels ulls per a la concentració, o bé assenyalar-amb la voluta del nostre violí per a mantenir una súper posició.

  6. Canyetes o llapis de colors: són ideals per a escriure les peces de repàs i així treure a sorts les de cada dia.

  7. Pinces: les pinces van molt bé per marcar la distribució de l'arc o per utilitzar-les de topall.

  8. Botons: si no sabeu què fer amb els botons de recanvi, aquí teniu una idea: els col·loqueu a sobre dels dits per la postura o els podeu utilitzar com a comptador de repeticions. També són peces fantàstiques per jugar a l'oca musical (pinta un tauler i en cada casella alguna cosa per practicar, tira el dau i on caigui el teu botó, cal fer el que posa).

La pràctica de l'instrument és un vehicle d'aprenentatge general. Aprofitem cada oportunitat per veure molt més enllà de les notes, per tant, no perdem l'oportunitat de mostrar què divertit pot ser el reciclatge i donar una segona vida a allò que ens envolta.




bottom of page