top of page
cercle-taronja2.png
Nadons.png

SUZUKI EARLY CHILDHOOD EDUCATION

Una hora de música a la setmana acompanyat de la mare, el pare, l'àvia...

Descobriu l'emoció de la música a través de les cançons i els sons i gaudiu d'una estona en família!

Horari: divendres de 16:30 a 17:30

Grup: màxim 8 nens acompanyats d'un familiar

Les classes de SECE (Suzuki Early Childhood Education) per a nens de 0 a 3 anys, són classes participatives on cantem cançons i interactuem amb instruments de petita percussió. A través de la música desenvolupem l'audició, les capacitats motrius, el llenguatge i la socialització entre altres.

El programa de SECE segueix els mateixos principis de la filosofia sobre la qual el Dr. Suzuki va basar el seu programa instrumental:

- Tots els nens poden aprendre
- La capacitat es desenvolupa des d'edats primerenques
- L’ambient fomenta el creixement
- Els nens aprenen els uns dels altres
- El camí més llarg comença amb una passa
- La implicació dels pares és clau
- El reforç positiu és fonamental

SECE
Guitarra-turquesa.png
Piano-turquesa.png
Violi-turquesa.png
Cello-turquesa.png

INSTRUMENT AMB EL MÈTODE SUZUKI

GUITARRA | PIANO | VIOLÍ | VIOLONCEL

El Mètode Suzuki és una metodologia que ajuda a tots els nens i nenes a desenvolupar les seves capacitats a través de l'aprenentatge d'un instrument. Tot això amb l'acompanyament dels pares i gaudint de la música!

¿No trobes sorprenent que els nens de 3 anys dominin llengües tan difícils que nosaltres, els adults, necessitaríem anys d'estudi per a poder-les utilitzar? Davant d'aquesta observació, el Dr. Shinichi Suzuki va suposar que el mètode d'aprenentatge de la llengua materna amagava el secret per a desenvolupar altres habilitats amb resultats sorprenents.

El Mètode d'Educació del Talent, conegut amb el nom de Mètode Suzuki®, està per tant basat en el sistema d'aprenentatge de la llengua materna i proporciona una educació integral a través de l'aprenentatge d'un instrument perquè tots els nens i nenes es puguin convertir a poc a poc en la millor versió d'ells mateixos.

Les classes d'instrument Suzuki inclouen una classe individual setmanal de 30 minuts entre dilluns i dissabte i una o dues classes col·lectives mensuals (30-45 minuts) els dissabtes. Tots els nens poden desenvolupar talent musical seguint aquestes bases:

1. Inici Primerenc

Els primers anys de vida són crucials per al desenvolupament dels processos mentals i la coordinació muscular. Els nens poden estar en contacte amb la música des del seu naixement. El Mètode Suzuki ens proporciona eines per a poder començar de manera divertida i ben seqüenciada un instrument a partir dels 3-4 anys.

Suzuki
cercle-turquesa.png
Willems-turquesa.png

LLENGUATGE MUSICAL AMB LA PEDAGOGIA WILLEMS

Les classes de llenguatge musical Willems tenen una durada d'entre 45 i 60 minuts setmanals segons l'edat i nivell, i estan dirigides a tots els nens a partir de 3 anys.

 

Recomanem començar des de ben petits per poder seguir tota la progressió musical i humana, i poder així complementar l'aprenentatge instrumental Suzuki a través d'una millor lectura, anàlisi, musicalitat i comprensió de tot el llenguatge musical.

La concepció de l'investigador i pedagog Edgar Willems (Bèlgica 1890 - Suïssa 1978), no parteix de la matèria ni dels instruments, sinó de la relació profunda que hi ha entre l'ésser humà i la música, donant una gran importància al moviment i a la veu, elements naturals i comuns a totes les persones. Aquests dos elements ens permetran iniciar un viatge musical des de ben petits a través del ritme, els moviments corporals (motricitat) i la melodia (sensibilitat i afectivitat), que culmina en l'aprenentatge de tot un nou llenguatge.

Durant la seva vida, Edgar Willems va deixar molt clar que «perquè l'educació musical pugui ser eficaç, és necessari cuidar les bases des de l'inici, les arrels, el so, el ritme, la melodia, l’harmonia…». A través de la participació activa en la vivència dels fenòmens musicals (so, moviment sonor, ritme, intervals melòdics i harmònics, cançons, moviments naturals, etc.) els nens despertaran, desenvoluparan i potenciaran l'oïda musical, el sentit rítmic, la consciència corporal, la memòria, la creativitat i l'afectivitat sense perdre de vista l'objectiu últim: la qualitat del creixement humà a través del desenvolupament auditiu, afectiu i mental.

Willems
Coral-turquesa.png

CANT CORAL - CUCUT | WAKANA | SAKURA

La veu és l'únic instrument que tenim tots des del naixement. És molt important aprendre a cuidar-lo i fer-lo servir correctament. SUMI compta amb tres corals:
 

- Coral Cucut: per a nens i nenes de P3, P4 i P5

- Coral Wakana: per a nens i nenes de 1r, 2n i 3r de primària

- Coral Sakura: per a nens, nois i noies a partir de 4t de primària

​Les classes de Coral són una oportunitat per a desenvolupar la veu, aprendre repertori nou, fer servir tot el nostre cos, explorar nous estils i desenvolupar l'oïda a través de l'aprenentatge de cançons en diferents idiomes i experimentant amb les harmonies. És també un espai per socialitzar i aprendre a treballar en equip. Els nens desenvolupen un sentit de l'afinació i la musicalitat que complementa tot el treball instrumental i musical.


La Coral Cucut assaja un dissabte al mes com a complement de les classes de Willems. Les Corals Wakana i Sakura assagen repertori independent de les classes de Willems dos divendres al mes.

Corals
cercle-groc.png

ACTIVITATS EXTRES

SUMI és un centre de gran activitat musical per tal de donar l'oportunitat als joves músics de viure les màximes experiències i envoltar totes les famílies d'un entorn musical a través de l'organització i participació a:

- Dos grans concerts de grup (Nadal i Estiu)

- Concerts de solistes mensuals

- Concerts extres solidaris o per projectes

- Música de cambra

- SUMI ensemble

- Encontres trimestrals de l'orquestra de corda SumiStrings

- Organització de masterclasses amb professors externs

- Xerrades per a mares i pares

- Sortides de grup a concerts

- Sortida o cap de setmana musical a l'estiu

- Casal d'estiu: SUMIestiu

Extres
Guitarra-rosa.png
Piano-rosa.png
Violi-rosa.png
Cello-rosa.png

INSTRUMENT ADULTS

GUITARRA | PIANO | VIOLÍ | VIOLONCEL

Són moltes les mares i pares que volen acompanyar de més a prop l'aprenentatge instrumental dels seus fills o reprendre l'instrument que van conèixer de petits. Sigui quina sigui la raó, totes són bones per a començar o continuar la música a qualsevol edat.

Coral-rosa.png

CORAL DE MARES I PARES KIRO

Dos divendres al mes de 19:45 a 21:00, la Coral d'adults assaja a SUMI amb la seva directora Nerea de Miguel.

Vine a passar una bona estona fent música junts!

Adults
bottom of page